Verbindingslus Ring Noord naar Ring Oost weer open

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {RTVoog}

De verbindingslus van Ring Noord naar Ring Oost is sinds woensdagmiddag 15 juli weer open voor verkeer.

Verkeer dat de stad uitgaat kan vanuit Ring Noord/Noordzeebrug zonder omleidingen richting Kardinge/Hoogezand rijden. In de komende weken wordt de definitieve geleiderail op de Oostelijke ringweg nog geplaatst. Ook vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats aan de afrit vanaf Ring Oost naar de Groningerweg, komende uit de richting Eemshaven, meldt ringweggroningen.nl.

Met de opening van deze verbindingslus is in feite een einde gekomen aan de totale reconstructie van de Oostelijke Ringweg die in 2010 is begonnen.

Deelproject Groningerweg/Beijum-Noord
De nieuwe aansluitingen vanaf de Groningerweg richting Ring Oost, ter hoogte van Hornbach, waren op 12 juni gereed. De Groningerweg, onder het viaduct richting Hornbach, is weer  open gesteld zowel voor auto’s als voor fietsers. Ook zijn de tijdelijke verkeerslichten bij het bedrijventerrein het Witte Lam zijn toen opgeheven. Dat is drie maanden eerder dan gepland.

Met de openstelling van de verbindingslus is het deelproject Beijum-Noord / Groningerweg nu bijna klaar. De afrit Ring Oost naar de Groningerweg komende uit de richting Eemshaven zal een aantal dagen later worden opengesteld in verband met de daar nog noodzakelijke werkzaamheden. Komend najaar en in het voorjaar van 2016 wordt de groeninrichting worden aangebracht.

Afronding werkzaamheden in 2016
In 2016 wordt de definitieve bebording op de Oostelijke Ringweg geplaatst. Hierbij vervangen de standaard blauwe borden de gele borden die er nu staan. Eveneens zal dan de definitieve geluid reducerende asfalt laag  aangebracht worden. Dit vindt samen plaats met werkzaamheden op de Noordelijke Ringweg. Hier komt ook een nieuwe asfaltlaag en de geluidschermen worden vervangen.

Uiteindelijk is dit gedeelte van de stad klaar om het verkeer op te vangen dat om zal moeten rijden vanwege de grootschalige werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg vanaf eind 2016.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden