Renovatie Universiteitsbibliotheek Groningen sneller gereed

Foto: CC BY - SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Vysotsky

De renovatie van de Universiteitsbibliotheek Groningen (UB) is in 2017 al klaar.

Dit is een jaar eerder volgens de nieuwe bouwplanning, meldt de Rijks Universiteit Groningen. De beide aannemers hebben de doorlooptijd kunnen verkorten door het samenvoegen van deelprojecten.

‘Deze vernieuwde planning is erg goed nieuws voor onze bezoekers en medewerkers,’ aldus UB-directeur Marjolein Nieboer. ‘Studenten kunnen nu eerder dan verwacht gebruik maken van een verbeterde en duurzamere Universiteitsbibliotheek’.

Vierde verdieping klaar in oktober 2015
Vanaf oktober kan iedereen een voorproefje zien van de gerenoveerde UB. De vierde verdieping is dan klaar.

De UB krijgt meer studieplekken, stopcontacten bij elke studieplek, een supersnel WiFi-netwerk. Ook komt er een verbeterd ventilatiesysteem en er komen zonnepanelen op het dak.

Renovatie klaar in 2017
Met de realisatie van de vierde verdieping is straks de tweede grote deelfase voltooid. Vervolgens worden achtereenvolgens de derde verdieping (waaronder Bijzondere Collecties) en de tweede verdieping gerenoveerd. Tegelijkertijd wordt gestart met de nieuwe buitengevel en toegangen op de begane grond.

Er is flinke tijdwinst mogelijk op de totale renovatie door op twee fronten gelijktijdig te werken. Als laatste deelproject is de eerste verdieping aan de beurt. De uitwerkingen van de nieuwe entreezone en de personeelsruimte op de eerste verdieping zijn nog in ontwikkeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen