Vrienden van het Martini Ziekenhuis werft voor Vriendje

Foto: Stichting Vrienden van Martini Ziekenhuis

Het ‘VRiendje’ is een 360 graden camera waarmee, in combinatie met een Virtual Reality bril, op afstand een belangrijke gebeurtenis kan worden bijgewoond.

Een ziek kind kan bijvoorbeeld met behulp van het VRiendje ‘aanwezig’ zijn in de klas. Daarnaast kan een VR-bril bij nierdialyse, revalidatie en bijvoorbeeld darmonderzoek een welkome afleiding bieden aan de patiënt bij een pijnlijke en/of langdurige behandeling.

Wensen realiseren

De stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis wil dat VRiendje niet alleen ziekenhuisbreed in te zetten is, maar ook beschikbaar is voor zorginstellingen in de regio. Met een nieuwe website en het actief werven van donateurs en sponsoren, wil de stichting naast het VRiendje ook andere wensen binnen het Martini Ziekenhuis realiseren.

Vrienden van het Martini Ziekenhuis biedt patiënten nét dat extraatje om het verblijf in het Martini Ziekenhuis aangenamer te maken. Zowel bij poliklinisch bezoek als bij langdurige opname kan dat extraatje afleiding bieden of ongemakkelijke en pijnlijke momenten verzachten, aldus de stichting.

Wensen en ideeën kunnen zowel door patiënten als door medewerkers van het Martini Ziekenhuis worden aangedragen.

Voorzitter Tonnie Plas van het bestuur van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis: “De omgeving van de patiënt is enorm belangrijk voor het genezingsproces. Alles wat je daarin extra kunt doen, zorgt ervoor dat patiënten zich meer thuis en op hun gemak voelen. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk bij te dragen aan deze ‘healing environment’, daarom zit ik in het bestuur van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis.”

Zelf een actie starten

Laura de Vries, fondsenwerver van Vrienden van het Martini Ziekenhuis: “Bedrijven en particulieren kunnen zelf een actie starten. Een mooi initiatief is de samenwerking tussen Bert Klunder, patiënt in het Martini Ziekenhuis, autoraceteam het Desert Cat Rally Team en voetbalvereniging V.V. Grijpskerk. Zij hebben samen de sponsoractie Be(rt)dfietsen voor het Martini Ziekenhuis opgezet. Ze organiseren verschillende acties waarmee ze geld inzamelen. Met de opbrengst schaft de stichting bedfietsen aan voor de afdeling Oncologie van het Martini Ziekenhuis. Met de bedfietsen kunnen patiënten tijdens hun chemotherapiebehandeling hun conditie op peil houden en herstel bevorderen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen