‘Wisselwoningen Ten Post spreiden over twee locaties’

Foto: Google Maps

De 60 benodigde wisselwoningen in Ten Post worden verspreid over twee locaties in Ten Post. Dat is het voorstel van burgemeester en wethouders van Ten boer aan Nationaal Coördinator Groningen.
Het gaat om de locaties Veninga, aan de Rijksweg ten noorden van het dorp en een locatie aan de Woldjerweg ten zuidoosten van het dorp.

Dit heeft wethouder Annie Postma donderdagavond 22 februari bekend gemaakt tijdens een dorpsbijeenkomst in kerk De Hoeksteen in Ten Post. Hiermee komt het college tegemoet aan de wens van de inwoners van Ten Post om op meerdere locaties wisselwoningen te plaatsen.

De wisselwoningen moeten verspreid worden gebouwd over tenminste twee locaties. Ook moet de plaatsing ervan gefaseerd worden uitgevoerd, heeft het college besloten.

Reservelocaties

Als blijkt dat er aanmerkelijk meer dan 60 wisselwoningen nodig zijn, of als een locatie alsnog afvalt, dan heeft de gemeente twee reservelocaties in beeld. Dit zijn de locaties Sterenberg en AMCA. Hoe snel deze laatste beschikbaar komt is volgens wethouder Postma nog onduidelijk.

“Voor deze locatie gelden twee beperkingen. Die hebben te maken met de vergunningen van het bedrijf AMCA en met de milieuzone rond de NAM-locatie ten zuidoosten van het dorp.” Na de laatste beving bij Zeerijp heeft de NAM haar boorlocatie ten zuidoosten van Ten Post gesloten. Of deze boorlocatie gesloten blijft is nu nog onzeker.

Argumenten

In december vorig jaar lieten omwonenden van locatie Sterenberg een duidelijk ‘nee’ horen, toen zij geïnformeerd werden over het voornemen van de gemeente om er wisselwoningen te laten bouwen. Het college heeft hierop gereageerd met een ‘inloopavond’ begin deze maand. Dat leverde maar liefst 202 reacties op.

De locaties Veninga (1*), Woldjerweg (5*), AMCA (6*) en Sterenberg (3*) blijken de voorkeur te hebben van het dorp. De argumenten die dorpsbewoners in het voordeel van deze locaties noemen zijn ‘geen tot weinig overlast voor de omgeving’ en ‘kinderen kunnen veilig naar school’.

De argumenten van de dorpsbewoners sluiten aan bij de gemeentelijke uitgangspunten; voldoende ruimte voor de woningen, dichtbij het dorp en verkeersveilig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen