Onveilig fietspad langs Kempkensberg blijft komende jaren dicht

Foto: Google Maps

Het fietspad vanaf de Hereweg richting DUO langs de Kempkensberg blijft de komende jaren dicht. Het fietspad was sinds 8 januari dicht en zou na deze week weer open gaan.

Dit gaat niet door omdat het fietspad niet meer veilig is doordat tussen het fietspad en de weg een vijf meter hoog scherm komt gedurende de werkzaamheden aan de ringweg.

Het scherm is een van de maatregelen om het leef- en voedselgebied van de vleermuizen in de buurt van de ringweg in stand te houden, meldt Aanpak Ring Zuid. Ook moet het scherm voorkomen dat de bomen in het Sterrebos beschadigd raken.

Verlichting in de buurt van het scherm is niet toegestaan omwille van de vleermuizen. Het fietspad wordt voor fietsers zonder verlichting heel erg donker en onveilig.

Gemeente en Aanpak Ring Zuid hebben daarom besloten het fietspad gedurende de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg af te sluiten.

Fieters kunnen vanaf de Hereweg richting DUO-gebouw en vice versa gebruik maken van de Waterloolaan.

Toekomstige situatie

Als het plan voor Aanpak Ring Zuid is uitgevoerd, ligt de ringweg ter hoogte van de Kempkensberg verdiept. Het fietspad is dan onderdeel van het Zuiderplantsoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden