Onderwijsinspectie lovend over Noorderpoort

Foto: Noorderpoort

De Inspectie van het Onderwijs heeft Noorderpoort beoordeeld met een goed. Vooral de opleiding Verzorgende-IG van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn gooit hoge ogen. Dat blijkt uit het conceptrapport van de Onderwijsinspectie.

Lof voor samenwerking met het werkveld

In het inspectierapport wordt onder andere met veel lof gesproken over de manier waarop Noorderpoort samenwerkt met het werkveld, waarbij het aanbod van opleidingen afgestemd wordt op zowel ontwikkelingen in het werkveld als op de behoeftes van studenten en bedrijven in de regio. Het bestuur van Noorderpoort zorgt volgens het rapport voor onderwijs van voldoende kwaliteit en deugdelijke examinering.

Ook studenten ervaren dat het onderwijs kwalitatief steeds beter wordt. Onder andere merken zij dat docenten echt naar hen luisteren en voelen zij zich uitgedaagd om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Opleiding Verzorgende-IG haalt hoogst haalbare score

Met name de opleiding Verzorgende-IG krijgt veel complimenten van de Onderwijsinspectie. Zij halen op de kwaliteitsgebieden het hoogst haalbare resultaat: goed. Volgens het inspectierapport slaagt het team erin om een mooie opleiding vorm te geven, met uitstekende lessen en veel aandacht voor de verbinding met de beroepspraktijk.

Studenten krijgen onder andere veel ruimte voor buitenschoolse praktijkgerichte activiteiten. Het schoolklimaat wordt door de studenten ervaren als stimulerend en uitdagend. De studenten Verzorgende-IG roemen de omgang met docenten en medestudenten.

Het is volgens de Onderwijsinspectie het bestuur van Noorderpoort gelukt om, sinds het vorige instellingsonderzoek, de goede kwaliteit van het onderwijs en van de kwaliteitszorg te handhaven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden