D66-raadslid, Wieke Paulusma genomineerd voor ‘Rookvrije Generatie Award’

Wieke Paulusma.
Wieke Paulusma.
Foto: Fractie D66 Groningen Stad

Wieke Paulusma, raadslid van D66 Groningen, is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award 2018. Paulusma zet zich in als raadslid voor meer schone lucht, maar ook als inwoner met allerlei initiatieven in haar eigen buurt.

“Ik ben super trots op de nominatie. Ook omdat er zoveel andere mensen en initiatieven zijn genomineerd. Dat laat zien dat de beweging niet alleen steeds groter wordt, maar ook dat we het steeds normaler vinden om ergens niet meer te roken. Zoals we nu raar opkijken als iemand in de trein een sigaret opsteekt, wil ik dat we dit ook doen als er gerookt wordt op plekken waar kinderen komen.”

Rookvrij

Op initiatief van Paulusma zijn onder andere het schoolplein in haar buurt en de drukbezochte speeltuin vlakbij haar huis rookvrij geworden. Ook is ze met een initiatief bezig om rokende ouders van jonge kinderen intensief te begeleiden om te stoppen met roken.

‘Als ik zou winnen zou ik dat een enorme opsteker vinden voor lokale buurtinitiatieven, en ook een compliment voor de Gemeente Groningen. De gemeente is terecht zelf ook genomineerd vanwege de ambitie om de eerste rookvrije stad te worden. Een mooie ambitie, want een rookvrije generatie kunnen we alleen realiseren als iedereen meedoet.”

Stemmen kan tot 28 februari op: www.rookvrijegeneratie.nl/awards

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen