Roodkapje uit de Efteling bezoekt Hongerige Wolf

Foto: PR en Communicatie De Efteling

Gisteren, dinsdag 7 juli, op de Dag van het Sprookje, bezocht Roodkapje uit de Efteling het dorpje ‘Hongerige Wolf’ in Groningen.

Wethouder van de gemeente Oldambt, Kees Swagerman, onderbrak speciaal hiervoor de laatste vergadering van het College. Hij ontving namens alleĀ  Sprookjesbosbewoners uit Kaatsheuvel van Roodkapje een plaatsnaambord voor het Groningse dorpje. Hiermee is de Efteling voor altijd ‘in sprookjes verbonden’ met Hongerige Wolf.

Wethouder Swagerman: “Roodkapje is een sprookje dat iedereen kent, in binnen- en buitenland. Nu weten ze dat de hongerige wolf echt bestaat. Al was het niet een echte wolf, zoals men vroeger dacht, maar de naam van een klein plaatsje in het prachtige Oldambt. Ik waardeer deze actie van de Efteling zeer. Het zet deze mooie omgeving steviger op de kaart.”

Op het terrein van het jaarlijkse Festival Hongerige Wolf waren kinderen bij elkaar gekomen om Roodkapje welkom te heten. De festivalorganisatie had er een gezellig feestje van gemaakt en Roodkapje las haar eigen sprookje voor.

2015 07 07 Roodkapje bezocht het festivalterrein Festival Hongerige Wolf

De Efteling, al 63 jaar hoeder van het Sprookje vraagt aandacht voor het cultureel erfgoed dat alleen kan blijven bestaan als mensen sprookjes blijven (voor)lezen. Efteling Kids Radio deed verslag van deze overhandiging en vierde ook precies op deze dag haar zevende verjaardag.

Ook andere sprookjesachtige dorpjes werden bezocht, zoals in Limburg de gemeente Bergen en Heerlen, in Zeeland de gemeente Hulst en in Zuid-Holland Nieuw Lekkerland, de gemeente Molenwaard.

Dag van het Sprookje
Op zeven juli (7/7) is het officieel de Dag van het Sprookje. Zeven is een magisch getal.
Het is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht en in sprookjes vaak voorkomend. Bijvoorbeeld de zeven Dwergen van Sneeuwwitje, de zeven Geitjes en de Zevenmijlslaarzen van Reus van Klein Duimpje.

Sinds 2007 viert de Efteling op 7/7 De Dag van het Sprookje, nu dus voor de zevende keer. Daarom trokken de Sprookjesbosbewoners het land in om zeven sprookjesachtige plaatsen met elkaar te verbinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden