H.N. Werkman: 18 druksels vervangen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Michiel Verbeek

Begin deze week zijn 18 druksels vervangen door andere prachtige druksels in de expositie H.N. Werkman (1882-1945) Leven & Werk.

Deze werken zijn vanaf vandaag, 7 juli te zien voor het publiek.

Het oeuvre van H.N. Werkman bestaat voor een groot deel uit werk op papier; kwetsbaar materiaal dat in sommige gevallen slechts een aantal maanden achterelkaar getoond mag worden. Deze bijkomstigheid biedt het publiek nu de mogelijkheid om gedurende dit Werkmanjaar nog meer van het oeuvre van de kunstenaar te bewonderen.

Behalve de 18 druksels, worden ook 10 stuks drukwerk vervangen en worden van een aantal publicaties andere pagina’s getoond. Ook de twee bewaard gebleven sjablonen van Werkman die nu in de expositie te zien zijn, worden vervangen door een derde, uniek sjabloon. Deze drie sjablonen zijn de enige die overgebleven zijn van de honderden sjablonen die Werkman ooit gesneden moet hebben, meldt het Groninger Museum.

Deze tentoonstelling opende op 10 april de deuren en is sindsdien zeer goed ontvangen door pers en publiek. De expositie is nog tot en met 1 november te zien.

Culturele manifestatie
De expositie maakt deel uit van een groot cultureel project in 2015 waarmee H.N. Werkman 70 jaar na zijn overlijden herdacht wordt.  Met dans, muziek en theater en in lezingen en publicaties wordt H.N. Werkman als een belangrijke en nog steeds inspirerende kunstenaar voor het voetlicht gebracht. Meer informatie is te vinden op www.werkman2015.nl

Het Werkmanjaar is een gezamenlijk initiatief van Stichting Werkman 2015 en het Groninger Museum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden