Gezamenlijke zomeractie van Groninger Museum en Drents Museum

Foto: Google Maps

Het Groninger Museum en het Drents Museum bieden deze zomer een leuke actie voor liefhebbers van kunst en cultuur.

Liefhebbers van Aziatische kunst kunnen helemaal hun hart ophalen met de tentoonstelling De Kim Utopie – Schilderkunst uit Noord-Korea in Assen en de tentoonstelling Song Dong. Life is Art, Art is Life in Groningen.

Groninger Museum
In het Groninger Museum is tot en met 1 november 2015 Life is Art, Art is Life te zien. Het is de eerste grote solotentoonstelling van Song Dong, bestaande uit video’s, installaties en fotografie.

Song is een van de belangrijkste internationaal opererende Chinese kunstenaars van dit moment. Zijn bekendste werk is Waste Not, een omvangrijke installatie die de bijeen gespaarde huisraad van zijn moeder behelst, is te zien in het Coop Himmelb(l)aupaviljoen.

Drents Museum
Het Drents Museum presenteert grote (inter)nationale tentoonstellingen en vaste presentaties op het gebied van archeologie, hedendaags realisme en kunst 1885-1935. De tentoonstelling De Kim Utopie – Schilderkunst uit Noord-Korea en de aanvullende fototentoonstelling North Korean Perspectives geven een unieke inkijk in het gesloten Noord-Korea tot en met 30 augustus 2015.

In Het Grootste Poppenhuis van Nederland kan jong en oud via een verrassende multimediatour kennismaken met het Drenthe van de 18de eeuw.

Het Drents Museum is tijdens de zomeractie ook op de maandag geopend. Kinderen (tot 18 jaar) hebben in het Drents Museum gratis toegang. Zij kunnen zich onder meer uitleven in het Kindermuseum Boordevol Energie, waar ze alles leren over energie van het verleden, heden en de toekomst.

Looptijd zomeractie
De zomeractie van beide musea loopt tot en met 30 augustus 2015. Het bezoek aan beide musea hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. De combitickets zijn alleen online te bestellen via www.groningermuseum.nl en www.drentsmuseum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden