Hanzehogeschool Groningen viert haar 220-jarig bestaan

Foto: Google Maps

De Hanzehogeschool Groningen viert in 2018 viert haar 220-jarig bestaan.

Het wordt een feestelijk lustrum, maar ook een serieuze zaak. Medewerkers en studenten mogen geld inzamelen voor drie goede doelen.

Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde

Het is in 2018 precies 220 jaar geleden dat de eerste lessen plaatsvonden aan de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde, die aan de wieg stond van Academie Minerva en de technische opleidingen van de huidige Hanzehogeschool.

Drie goede onderwijsdoelen

Het 44ste lustrum staat in het teken van empowerment: het beste uit jezelf en de wereld halen. Daarbij staan drie goede onderwijsdoelen centraal.

Medewerkers kunnen alvast hun kerstpakket doneren, maar de Hanze ziet ook graag actie. De inzamelingsactie voor de drie goede doelen zijn De Stichting Leergeld, de IMC Weekendschool en Unify 4 Uganda.

Op de lustrumsite www.hanze.nl/lustrum staan filmpjes over de goede doelen, informatie over de activiteitenkalender en een knop om idee├źn in te brengen voor concrete acties.

Personeelsfeest

Ook wordt een groot personeelsfeest gegeven en aandacht besteed aan het lustrum tijdens de relatieavond en het Prins Claus Concert.

Daarnaast werkt onderzoeker en docent Marike Peterzon aan het lustrumboek dat gedurende het lustrumjaar verschijnt. Het boek beschrijft de 220-jarige geschiedenis van alle opleidingen van de Hanzehogeschool.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden