Oppositiepartijen Stad willen OBS de Driebond open houden

Foto: Google Maps

De SP, Stadspartij, ChristenUnie, Student en Stad, 100% Groningen, Partij voor de Dieren en het CDA dienen vandaag tijdens de raadsvergadering samen een motie in om de basisschool OBS de Driebond in Engelbert open te houden.

De Driebond moet haar deuren sluiten, omdat de gemeente Groningen en de stichting Openbaar Onderwijs Groningen (OOG) hebben besloten om een nieuwe hypermoderne school voor 450 leerlingen in Meerstad te bouwen. De gehele oppositie is van mening dat de komst van deze nieuwe school niet betekent dat de school in Engelbert geen bestaansrecht meer heeft.

Ook bewoners van Engelbert komen in verzet tegen de sluiting van OBS de Driebond. Zij stellen voor om in Engelbert een nieuwe school te bouwen bij het multifunctionele centrum in het dorp. De raadsfracties in de oppositie delen de zorgen van de bewoners en zijn van mening dat een basisschool in Engelbert onmisbaar is voor de leefbaarheid.

Of de coalitiepartijen en wethouder Schroor (D66) ook het belang van de dorpsschool in Engelbert zien, zal vandaag tijdens het debat in de gemeenteraad blijken.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden