Groningen heeft eigen landmark

Vlnr; Eric Bos (GCC), Joost van Keulen (gemeente Groningen) en Barbara Risselada (Marketing Groningen).
Vlnr; Eric Bos (GCC), Joost van Keulen (gemeente Groningen) en Barbara Risselada (Marketing Groningen).
Foto: © Niels Cornelis Meijer

Een levensgrote versie van de G, als herkenbaar beeldmerk van Groningen, wordt ingezet als mobiele selfiespot in de stad en provincie.

Maandagmiddag onthulden wethouder Joost van Keulen, onder meer verantwoordelijk voor toerisme, evenementen en economie & innovatie, Eric Bos van de Groninger City Club en Barbara Risselada van Marketing Groningen het 700 kg wegende oranje gevaarte op de Grote Markt in Groningen.

G als landmark

De G wordt ingezet om steeds andere plekken, evenementen en gebeurtenissen in stad en provincie tijdelijk te markeren. Plekken die Groningen uniek maken of waar op dat moment iets bijzonders gebeurt. De G staat de komende weken prominent op de Grote Markt, naast de ijsbaan Groningen on Ice.

Begin 2018 kunnen muziekliefhebbers een G-selfie nemen tijdens het grootste showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag.

Later dat jaar zal de oranje G uiteraard niet ontbreken tijdens het bezoek van het koningspaar. Het is de bedoeling dat de G wordt ingezet om kampioenschappen te vieren, tijdens belangrijke congressen en ter extra aankleding van festivals en evenementen, zoals de Groninger Museumnacht, Vlaggetjesdag in Zoutkamp of de herdenking van de Slag bij Heiligerlee. Ook kan de G tijdelijk opduiken in het Groninger landschap. De herkenbare oranje G zal door stad en ommeland reizen en zorgen voor verbinding, aldus Marketing Groningen.

#SPOTGRONINGEN

De ruim 2 meter hoge G is onderdeel van de toeristische ‘Er gaat niets boven Groningen’-campagne. Een belangrijk element daarvan is de ambassadeurscampagne #SPOTGRONINGEN.

Daarin worden Groningers, oud-Groningers en fans van de provincie Groningen opgeroepen om hun favoriete plek te delen op social media via #SPOTGRONINGEN. Zo ontstaat de komende jaren een verzameling van alles wat Groningen Groningen maakt.

Volgende locatie

De volgende plek van de Groningen-landmark wordt samen inwoners van de provincie bepaald. Hiervoor komt in het nieuwe jaar een oproep aan alle Groningers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen