SKSG viert Modderdag bij Hoornse Plas

Foto: Marketing en Communicatie SKSG

Kinderen bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) hebben weken uitgekeken naar “Modderdag”.

Maandag 29 juni stonden alle locaties van SKSG in het teken van “Water en Zand”. Een grote groep kinderen van SKSG locaties in Groningen-Zuid gingen maandag naar de Hoornse Plas, waar door Break Out Grunopark voor SKSG een natuurlijke stormbaan was aangelegd.

Knipsel MODDERDAG 2

Een andere groep BSO kinderen en gastouderkinderen ging met boswachter Annet de Jong van Staatsbosbeheer de bossen van Kolham verkennen. Exclusief voor Modderdag was daar een blote voetenpad aangelegd. Wat is er fijner dan kleffe modder tussen de tenen.

Leuk én goed voor de ontwikkeling
Spelen met zand en water is niet alleen leuk, maar ook erg goed voor de emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van de motoriek en de zintuigen, meldt SKSG.

Knipsel MODDERDAG 1

Kinderen en volwassenen ontdekken wat modder is, wat je er zoal mee kunt doen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven. SKSG heeft natuurbeleving hoog in het vaandel staan en daar hoort modder bij.

International Mud Day
Modderdag wordt in meerdere landen gevierd.  Het idee van ‘International Mud Day’ is ontstaan in Nepal, om kinderen positieve natuurervaringen te geven en verbindingen te leggen tussen kinderen en hun omgeving. In 2013 is Modderdag door Veldwerk Nederland naar Nederland gehaald.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden