Aardbevingsbestendige werkzaamheden woningen Woudbloem gestart

Foto: © Henk Veenstra

Tien bestaande woningen van woningcorporatie Lefier aan de straat Scharmer Ae in Woudbloem worden aardbevingsbestendig gemaakt. De werkzaamheden zijn maandag 4 december gestart.

De werkzaamheden aan de woningen zijn ingrijpend waardoor het noodzakelijk is dat de bewoners tijdens de werkzaamheden op een andere plek wonen. De meeste bewoners zijn inmiddels verhuisd naar de wisselwoningen. De tuinen blijven wel toegankelijk.

Wisselwoning

Voor een periode van negen maanden maken de bewoners gebruik van een tijdelijke woning, op zo’n 400 meter van de huidige woning. De wisselwoning heeft, net als de huidige woning, een grootte van 55 m2. De woningen zijn voorzien van elektrische verwarming en zijn goed geïsoleerd.

De wisselwoningen.

“Niemand heeft hiervoor gekozen en het is voor onze huurders een zwaar en langdurig proces. Ik hoop echt, dat ze achteraf blij zullen zijn met hun vernieuwde woning en tot die tijd ook deze laatste fase in een wisselwoning goed doorstaan”, zegt Lex de Boer, bestuurder van Lefier.

Beeldbepalende woningen

De woningen aan de Scharmer Ae in Woudbloem zijn bestempeld als beeldbepalende woningen en blijven na de versteviging dezelfde karakteristieke uitstraling houden.

Het versterken van de tien woningen is een ingrijpend traject dat ongeveer een jaar gaat duren. De verwachting is dat de werkzaamheden in het najaar van 2018 zijn afgerond.

Bouwbedrijf Vriesbouw voert de werkzaamheden in opdracht van Centrum Veilig Wonen uit. De versterkingswerkzaamheden vinden plaats onder regie van Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

NCG

Nationaal Coördinator Groningen is een samenwerking van twaalf Groninger gemeenten in het aardbevingsgebied waaronder de gemeente Slochteren, de provincie Groningen en het Rijk.

Reacties

article
560807
Aardbevingsbestendige werkzaamheden woningen Woudbloem gestart
Tien bestaande woningen van woningcorporatie Lefier aan de straat Scharmer Ae in Woudbloem worden aardbevingsbestendig
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/560807/aardbevingsbestendige-werkzaamheden-woningen-woudbloem-gestart/
2017-12-05T12:40:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2017/12/04192235/woudbloem-foto-Henk-Veenstra.jpg
Nieuws