COC Groningen & Drenthe presenteert: The Box

Foto: The Box/ COC Groningen en Drenthe

Zondag 28 juni is de feestelijke kick-off van The Box bij Jimmy’s Groningen.

The Box is de jongerenafdeling van COC Groningen & Drenthe, de belangenvereniging voor lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Bij The Box kun je terecht met vragen en je kan in contact komen met leeftijdsgenoten.

Komende zondag kan men tussen 14.00 uur en 17.00 uur kennis komen maken met alle begeleiders van The Box.

Maandelijkse meetings
The Box organiseert vanaf eind september maandelijkse meetings voor LHBT-jongeren die met andere jongeren in contact willen komen. De groep voor jongeren tot en met 15 jaar start op 27 september. En de groep voor jongeren van 16 tot en met 23 jaar start op 4 oktober. Aanmelden kan via [email protected]

Een veilige samenleving
Onderzoek wijst uit dat LHBT-jongeren het moeilijker hebben dan andere jongeren. Zij zijn vijf keer vaker depressief en denken vaker na over zelfmoord.

En hoewel met de meerderheid van de scholieren wel te praten valt over vriendschappen met LHBT-jongeren, hoeven twee zoenende jongens of meisjes niet altijd op coulance te rekenen bij een derde van alle scholieren. Ook geven veel scholieren aan dat als je op hun school homo bent, je dat beter niet aan iedereen kunt vertellen.

Het COC wil met The Box een bijdrage leveren aan een veiligere en meer ontspannen omgeving voor LHBT-jongeren in Groningen en Drenthe.

zondag 28 juni wordt The Box feestelijk geopend bij Jimmy’s aan de Herestraat 100 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden