Martini Apotheek nu tevens 24/7 dienstapotheek

Martini Apotheek.
Martini Apotheek.
Foto: Martini Ziekenhuis Groningen

Met de komst van de huisartsenspoedpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis, is de Martini Apotheek nu ook de dienstapotheek voor Groningen en Noord-Drenthe.

Dat houdt in dat vanaf nu de apotheek open is voor mensen die in de avond en nacht hun medicijnen moeten ophalen.

De Martini Apotheek is maandag tot en met zaterdag regulier geopend van 8.00 tot 17.30 uur en ’s avonds, ’s nachts en op zondag voor iedereen die met spoed medicatie op recept nodig heeft.

Medicatie

Patiënten kunnen hun medicatie na ziekenhuisopname, polikliniekbezoek of bezoek aan de Huisartsenspoedpost ophalen bij de Martini Apotheek. Dit heeft als voordeel dat zij direct hun medicatie mee naar huis kunnen nemen en de medicatie afgestemd is met de zorgverleners van het Martini Ziekenhuis en de Huisartsenspoedpost. De Martini Apotheek levert ook artikelen als verbandmiddelen, pijnstillers en neusdruppels.

Bereikbaarheid

De Martini Apotheek bevindt zich op de begane grond van het Martini Ziekenhuis. Klanten kunnen overdag en ’s avonds tot 22.00 uur parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis en via de ‘binnendoor’ route naar de Martini Apotheek lopen. Van 22.00 uur tot 8.00 uur kunnen zij parkeren op de spoedparkeerplaats tegenover het voorplein van het Martini Ziekenhuis en vervolgens de borden ‘spoedingang’ volgen.

Spoedtarieven

Overdag van maandag tot en met zaterdag geldt het normale dagtarief. ‘s Avonds en ‘s nachts (van 17.30 uur tot 8.00 uur) en op zondag (vanaf 8.00 uur) geldt een spoedtarief van €45 per geneesmiddel. Dit tarief wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Bij medicijnen die niet vergoed worden (bijvoorbeeld slaaptabletten) wordt het spoedtarief direct aan de balie afgerekend. Voor zelfzorgartikelen wordt alleen een diensttoeslag van €2 betaald.

Inzage in uw medicatiegegevens

Zorgverleners van het Martini Ziekenhuis kunnen alleen zien welke medicijnen patiënten al gebruiken, als zij hun eigen apotheek toestemming hebben gegeven om medicatiegegevens te delen.

Toestemmingsformulieren hiervoor liggen bij elke apotheek. Online toestemming geven kan via www.ikgeeftoestemming.nl. Met name bij een spoedgeval kan snelle inzage in medicijngebruik complicaties voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen