17.500 Bloembollen opgehaald voor Bloeiend Verzet

Foto: Publiek Domein

Zaterdag 11 november vindt het Bloeifestival plaats in Uithuizen. Deze dag brengt Nederland een ode aan alle Groningse helden in de strijd tegen gaswinning.

In totaal werden 17.500 bloembollen gedoneerd voor Bloeiend Verzet, het bloeiend monument voor alle Groningers. Deze duizenden bloembollen worden zaterdag gepoot in een veld bij Uithuizen.

Vanuit binnen- en buitenland is grote steun voor de Groningse strijd tegen gaswinning en schade.

Bijzonder is dat zaterdag in Uithuizen ook drie Amerikaanse hiphopartiesten en Standing Rock-activisten Nataanii Means, Tufawon en Witko zullen optreden. De Standing Rock-activisten uit Amerika werden wereldberoemd door hun protest tegen een oliepijpleiding door het Standing Rock-reservaat en steunen nu ook de strijd tegen gaswinning.

Muzikanten Dion Bouwes en Dennis Krottje (winnaars Grunneger Laidjesfestival) zullen het officiële ‘Bloeiend Verzet’-lied presenteren en zangeres Kira Dekker, bekend van The Voice of Holland brengt een ode.

Initiatiefnemer Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: ‘Ik ben ontroerd door de enorme steun die we uit binnen- en nu ook buitenland krijgen. Dat we nu dwars door achtergronden, politieke kleur en over grenzen heen zoveel mensen hebben verenigt met dit initiatief maakt me ontzettend trots. Naast de noodzakelijke strijd is dit een verdiende steun in de rug van zoveel buitengewoon bijzondere mensen.’

Bij het Bloeifestival zullen de duizenden gedoneerde bloembollen door jong en oud in de Groningse grond worden gepoot. Dit zal begeleid worden door sprekers en artiesten. Naast Beckerman zullen onder andere burgemeester Van Beek van Eemsmond spreken.

Het Bloeifestival begint om 12 uur in een veld langs de N999 bij de rotonde van Uithuizen. Op het festivalplein naast het bloemenveld zullen activiteiten voor jong en oud zijn.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden