Twintigste Dag van de Mantelzorg

Foto: Publiek Domein

Vandaag is de twintigste Dag van de Mantelzorg, de zorg die vier miljoen mensen in Nederland aan naasten geven die op de een of andere manier hulp nodig hebben.

Vijf van de zes mantelzorgers hebben er ook nog eens betaald werk bij.

Die hulpverlening kan heel zwaar zijn, maar levert ook mooie, dankbare momenten op. ‘Ruim 80 procent van de mantelzorgers zegt dat die hun op de been houden’. Dat heeft het Nationaal Mantelzorgpanel onderzocht.

Dag van de Mantelzorg in Groningen

In Groningen laten de gemeente Groningen en zorg- en welzijnsorganisaties uit de Stad met hun organisatie van de Dag van de Mantelzorg hun waardering blijken voor de inspanningen van de mantelzorgers uit de gemeente Groningen.

Mantelzorgers worden uitgenodigd voor een feestavond in Hanze Plaza vrijdagavond. Het programma biedt onder andere een optreden van de band Diep Triest. Het welkomstwoord wordt gedaan door wethouder Schroor. Vrouwkracht van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering.

Cadeau

Bezoekers kunnen na afloop van de feestavond de verrassingscoupon van de Mantelzorgkaart inleveren voor een cadeau. Vanaf maandag 13 november kunnen mantelzorgers deze coupon ook verzilveren op het mantelzorgspreekuur of via de mantelzorgondersteuner in hun wijk.

Mantelzorgers die nog geen Mantelzorgkaart hebben kunnen deze kaart gratis afhalen bij de WIJ Entree in hun wijk of bij het Centrale Steunpunt Mantelzorg van Humanitas.

Speciaal voor jonge mantelzorgers (jonger dan 25 jaar) organiseert Humanitas Groningen een uitje naar de bioscoop.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden