Snellere busverbinding Leek-Groningen in 2018

Foto: CC BY-SA 3.0 / Wikipedia Commons/ Wutsje

Tussen Leek en Groningen wordt een serie maatregelen genomen, waardoor de bus sneller kan doorrijden.

De laatste vier miljoen euro stelt de provincie beschikbaar voor de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen. De aanpak van de busverbinding kost bijna 19 miljoen euro, meldt provincie Groningen.

File
Veel forenzen en scholieren reizen dagelijks met de bus op en neer tussen Groningen, Leek en Roden. De bus maakt hierbij gebruik van de A7 en N372 en komt geregeld vast te zitten in de file. De busverbindingen tussen Groningen, Leek en Roden worden verbeterd om het reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. De reistijd tussen Leek en Groningen wordt verkort door de verbetering van de busverbinding.

Maatregelen

  • Bij P+R Hoogkerk worden de rotondes aangepast, zodat de bus sneller van de P+R Hoogkerk naar Leek kan rijden.
  • Bij de kruising Eemsgolaan met de busbaan in de stad komt een tunnel, om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.
  • Op de snelweg A7 komt een afrit, speciaal voor de bus.
  • Verder wordt langs de A7 bij Leek een P+R aangelegd, waar automobilisten kunnen overstappen op de bus.

Daarnaast wordt een aantal rotondes en bushaltes op de route verbeterd, komen er bushaltes bij en worden de fietsenstallingen bij de bushaltes uitgebreid.

Planning
Eind dit jaar nemen Provinciale Staten een definitief besluit over de plannen. De werkzaamheden voor de busverbinding Leek/Roden gaan in 2016 van start, als zij instemmen met de plannen.

De verbeterde busverbinding moet in 2018 klaar zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden