Taal- en cultuurproject ‘Samen Verder’ van Noorderpoort bestaat 10 jaar

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen en Noorderpoort startten tien jaar geleden het taal- en cultuurproject ‘Samen Verder. Het project viert dit feestelijke jubileum op vrijdag 20 oktober in de bibliotheek in de Groningse wijk Selwerd.

De uitvoer en ontwikkeling van het project Samen Verder ligt in handen van Noorderpoort Educatie.

Project Samen Verder

Het doel van Samen Verder is Nederlandse en allochtone vrouwen met elkaar in contact brengen.

Elke vrijdag komen in de bibliotheek van Selwerd aan de Eikenlaan zestig vrouwen bijeen om met elkaar te praten over culturele verschillen en overeenkomsten. De allochtone vrouwen leren dankzij deze gesprekken de Nederlandse cultuur kennen, ze leren de taal beter beheersen en ze bouwen een netwerk op. Dit netwerk kunnen ze goed gebruiken als ze op zoek zijn naar werk of sociale activiteiten. De Nederlandse vrouwen leren op hun beurt veel over de vele verschillende culturen en achtergronden van de allochtone vrouwen.

Het unieke aan het project ‘Samen Verder’ is dat elke vrouw mee kan doen, ongeacht opleidings- of taalniveau.

De vrouwen gaan naast de wekelijkse bijeenkomsten geregeld samen naar theater, musea en films. Op dinsdag en donderdag kunnen de vrouwen terecht voor Nederlands les voor anderstalige cursisten. Zij krijgen dan les in lezen, schrijven en luisteren.

Jubileum

Het jubileum van ‘Samen Verder’ wordt vrijdag 20 oktober georganiseerd. Speciaal voor deze ochtend zijn onder andere Carine Bloemhof, fractievoorzitter PvdA Groningen, en Sietske Pronk, beleidsadviseur van de Gemeente Groningen, aanwezig.

Ook wordt er een modeshow georganiseerd waarbij er klederdrachten uit verschillende culturen worden geshowd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden