Brugdek Borgbrug eind juni teruggeplaatst

Foto: Archief De Redactie

Het brugdek van de Borgbrug over het Eemskanaal wordt in het weekend van 26 juni weer teruggeplaatst.

Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het Eemskanaal is ter hoogte van de Borgbrug gestremd voor al het scheepvaartverkeer van vrijdag 26 juni 18.00 uur tot maandag 29 juni 06.00 uur in verband met werkzaamheden.

Na het terugplaatsen van het brugdek vinden afrondende werkzaamheden en testen plaats. Op 17 juli zijn de werkzaamheden gereed en kan het wegverkeer weer gebruik maken van de brug.

Nieuwe draaipunten en gerenoveerde hameitorens
Op 5 november 2014 voer een binnenvaartschip tegen de Borgbrug over het Eemskanaal in Groningen aan. De aanvaring had de brugklep en de draaipunten zwaar beschadigd. De afgelopen maanden is de klep van de brug hersteld en zijn de hoofddraaipunten nieuw gemaakt. Daarnaast is de aandrijving in de hameitorens gecontroleerd, gerenoveerd en opnieuw geplaatst.

Globale planning
Zaterdag 27 juni wordt het herstelde brugdek met behulp van een ponton vanaf machinefabirek Rusthoven teruggevaren naar zijn vertrouwde plek. Tussen 10.00 en 15.00 uur wordt de brug door twee gigantische kranen ingehesen. Geïnteresseerden kunnen de invaaroperatie vanaf het fietspad aan de zijde van Ruischerbrug goed en veilig bekijken. Hierdoor wordt het fietsverkeer omgeleid ter hoogte van de werkzaamheden.

Als de aannemer door (weers)omstandigheden de werkzaamheden niet in het weekend van 26 tot 29 juni kan uitvoeren, staat er een reserveweekend gepland van vrijdag 3 juli 18.00 uur tot maandag 6 juli 06.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden