Onderzoekers RUG genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017

Foto: CC BY-SA 3.0 Wikipedia Commons/ Wutsje

Het Klokhuis heeft twee onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017.

Genomineerde onderzoeken

  • RUG onderzoeker Dr. Jan Willem Bolderdijk (universitair docent Marketing, faculteit Economie en Bedrijfskunde) is genomineerd met ‘Hoe maak je het mileu cool? Hierin onderzoekt Bolderwijk hoe mensen milieukeuzes maken, oftewel: ‘hoe maak je groen cool?’
  • RUG onderzoeker Dr. Nanna Haug Hilton (onderzoeker Taal & Talenwetenschap) Nanna Haug Hilton is genomineerd met ‘De Taalverzamelaar’. Taalwetenschapster Nanna Hilton verzamelt gesproken taal via de app ‘Stimmen’. In Nederland worden veel talen en dialecten gesproken van Nederlands en Fries tot dialecten als Twents. Iedereen kan meedoen aan het onderzoek. Men krijgt een plaatje te zien en spreekt het woord uit zoals dat normaal gezegd worden. Het onderzoek kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld spraakbesturing voor robots of auto’s maken in het Fries of Twents.

In totaal heeft de redactie van Het Klokhuis 10 onderzoeken genomineerd.

Kinderen kunnen nu stemmen via de website van televisieprogramma Het Klokhuis op hun favoriete onderzoek. De winnaar van Wetenschapsprijs van Het Klokhuis wint een mooie troffee en er wordt een speciale klokhuis-aflevering gemaakt over het onderzoeksgebied.

 

(Bron: hetklokhuis.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden