Kerstvoorstelling 2015 bij VRIJDAG – David? Wie is David?

‘VRIJDAG Kerstvoorstelling 2014: Heksen’
Foto: Team Communicatie Vrijdag

Groningen krijgt voor het negende jaar op rij een muzikale kerstvoorstelling voor de gehele familie!

De kerstvoorstelling trekt ieder jaar volle zalen en maakt voor velen de kerstperiode compleet. De kerstvoorstelling dit jaar is: “David? Wie is David?”

David Copperfield
Het stuk vertelt over het leven van David Copperfield. We volgen David terwijl hij opgroeit en ontmoeten de vele personages die komen, gaan en terugkeren in zijn leven. Door schade en schande leert hij over liefde, verraad en verlies.

In de voorstelling zitten meerdere liedjes die worden gespeeld onder begeleiding van muzikanten. Dit jaar wordt de kerstproductie geregisseerd door Jorrit Boonstra. De kerstproductie wordt dit jaar geproduceerd door Vrijdag (ontstaan na fusie tussen het Kunstencentrum en Stedelijke Muziekschool), voorheen was dit door de Theaterwerkplaats Groningen.

Oproep spelers
Voor spelers is het een buitenkans om in zo’n grote productie te spelen en op te treden voor zo veel publiek. VRIJDAG is op zoek naar die spelers, uit stad en provincie Groningen. De audities zijn 1 en 2 juli 2015.

Aanmelden
Als je je wilt aanmelden voor de auditie, stuur dan vóór 29 juni een email naar Iris van Dijk: [email protected]. Vermeld in je mail je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres. Geef ook je acteerervaring, eventuele zangervaring en voorkeur voor woensdagavond 1 of donderdagavond 2 juli op.

De voorstelling telt 25 rollen. Zowel hoofd- als bijrollen, voor jong (vanaf 12 jaar) en oud, man en vrouw. De rol van David wordt door drie acteurs gespeeld, oplopend in leeftijd.

Periode
De voorstelling speelt tien keer in de periode 18 t/m 27 december. Op Eerste Kerstdag is geen voorstelling, maar op Tweede Kerstdag wel. De repetities van de productie beginnen in september (week 37) en zijn op woensdagavond. Daarnaast zijn er een paar repetitieweekenden.

De audities zijn in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11 te Groningen.

Kijk op www.bijvrijdag.nl voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden