Bekende Groningers willen bloeiend monument

Foto: Publiek Domein

‘Bloeiend Verzet, een bloembollenveld als eerbetoon aan alle helden die strijden tegen gaswinning en schade dat twee weken geleden startte, is inmiddels al een groot succes. Er zijn al honderden bloembollen verkocht en uit het hele land komen steunbetuigingen binnen.

Bekende Groningers

Ook een keur van bekende Groningers heeft zich aan het initiatief verbonden.

Onder hen mensen uit de sportwereld zoals Ron Jans (FC Groningen), Dick Heuvelman (sportjournalist) en Harm Noor (omroeper bij hardloopwedstrijd). De muzikanten Marlene Bakker, Eltje Doddema, Fries Wolma, Kira Dekker, Alex Vissering en Dion Bouwes. Maar ook Henk Scholte (presentator), Chris Garrit (ex-nachtburgemeester en artiest), Annemarie Heite (de Sstille Beving) en Annes Bakker (kunstenaar).

Het initiatief werd al ondersteund door politici van acht verschillende politieke partijen en verschillende maatschappelijke organisaties.

De bekende Groningers roepen iedereen op om bloembollen te kopen en een bericht achter te laten via de website bloeiendverzet.nl.

Ook wordt iedereen uitgenodigd om mee te komen helpen de bollen te poten. Dit gebeurt op 11 november. Daaromheen zal een feest worden georganiseerd met sprekers en muziek.

Voor meer informatie: bloeiendverzet.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden