Koopzondag en dienstregeling bussen tijdens 4 Mijl

Foto: De Redactie

Zondag 8 oktober is de 4 Mijl van Groningen, het grootste loopevenement in het Noorden.

Ook is het koopzondag tijdens de 4 Mijl. Het winkelend publiek kan de lopers aanmoedigen. Het winkelend publiek moet wel rekening houden met delen in de binnenstad die minder goed bereikbaar zijn.

Bereikbaarheid straten

Een aantal straten waar de 4 Mijl doorheen loopt, zijn (deels) afgezet. De Vismarkt, Herestraat, Hereweg en Verlengde Hereweg zijn bereikbaar voor voetgangers, maar deze straten kunnen niet worden overgestoken. Aan beide zijden van de straat is een looppad voor bezoekers en publiek.

Oversteken kan via een loopbrug op het Gedempte Zuiderdiep of de onderdoorgang Herewegviaduct.

Omweg

Ook kan omgelopen worden via de Museumbrug, Westerhaven, Visserbrug en Zwanestraat. Een deel van de winkels in de binnenstad is gesloten. De Akerkhof, Brugstraat, Kleine der A en Astraat (tussen Stoeldraaierstraat en Westerbinnensingel) zijn afgesloten en niet toegankelijk voor publiek.

Voor meer informatie: www.4mijl.nl

Dienstregeling tijdens 4 Mijl van Groningen

Deelnemers van de 4 Mijl van Groningen kunnen op vertoon van het startbewijs na afloop gratis reizen met Q-link 3, 4 en 5 naar de P+R terreinen bij Haren, Hoogkerk en Kardinge.

Omleidingen

Veel lijnen in de stad Groningen rijden een deel van de dag andere routes. Kijk hier voor alle omleidingen.

Qliner 300 & 309

Lijn 300 Emmen – Groningen en lijn 309 Assen – Groningen rijden tot 14.00 uur extra op P+R Haren. Vanaf het P+R terrein lopen deelnemers eenvoudig naar de start van de 4 Mijl. Na de finish kunnen lopers weer terug reizen vanaf het Hoofdstation.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden