Vanaf 12 juni nieuwe verkeerssituatie op Ringwegen verbinding Noord/Oost!

Foto: Jan Buurma

Vanaf 12 juni zijn er nieuwe verkeerssituaties op de Ringwegen verbinding Noord/Oost.

De afsluitingen en omleidingen op een rijtje:

  • 12 juni tot 13 juli: Verbindingslussen Ring Noord naar Ring Oost afgesloten!

Dit betekent voor verkeer dat de stad uitgaat vanuit Ring Noord/Noordzeebrug richting Kardinge/Hoogezand, het niet mogelijk is om de gebruikelijke lus/afslag te nemen richting Ring Oost.  Het verkeer rijdt dan in het weekend van 12-15 juni rechtdoor en wordt dan (terug) omgeleid via de aansluiting Eemshavenweg/ Zuidwolde. Voor verkeer dat vanaf de Oostelijke Ringweg richting de Noordelijke Ringweg wil rijden, geldt deze situatie niet.

Na dit weekend kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe op-en afritten ter hoogte van Hornbach/Groningerweg.

  • 12 juni tot 24 juni: Tijdelijke aansluiting Groningerweg richting Eemshaven afgesloten van 12 juni tot 24 juni

In deze periode is het niet mogelijk om vanaf de Groningerweg, ter hoogte van Hornbach, de afrit richting de Eemshaven te nemen. De Hornbach blijft bereikbaar.  De oprit richting Zuidwolde/Hornbach is dan wel open. Verkeer kan dan inmiddels onder het nieuwe viaduct Groningerweg, via de nieuwe opritten richting de Eemshavenweg of via Zuidwolde rijden.

  • Vanaf maandag 15 juni: De nieuwe op- en afritten vanaf de Groningerweg richting Ring Oost en omgekeerd zijn vanaf maandag 15 juni geopend. Ook verdwijnen dan de verkeerslichten bij het Witte Lam.

Verkeer komende vanuit Ring Noord/Noordzeebrug dat naar de Oostelijke Ringweg wil, wordt dan omgeleid via de afslag Noorderhoogebrug en de Groningerweg naar de nieuwe oprit naar Ring Oost. Deze situatie duurt tot 13 juli totdat de nieuwe verbindingslus ring Noord naar Ring Oost klaar is. Voor verkeer afkomstig uit de richting Eemshaven dat naar Winsum rijdt en omgekeerd, geldt een nieuwe tijdelijke situatie via de nieuwe op- en afritten bij Groningerweg/Beijum-Noord.
De werkzaamheden aan het verkeersknooppunt ter hoogte van Hornbach (Groningerweg) zijn in de eindfase aanbeland. Een mijlpaal voor het project Ring Oost is dat de werkzaamheden drie maanden eerder klaar zijn dan verwacht.

De komende weken is er nog wel overlast.
Let goed op:  Er zijn nog wat omleidingen en het advies is om de autonavigatie uit te zetten en de (omleidings) borden te volgen.

Voor een actueel kaartoverzicht van de werkzaamheden en meer informatie zie ringgroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen