UMCG organiseert publieksdag over erfelijke borst- en eierstokkanker

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) organiseert op zaterdag 14 oktober 2017 in Groningen een informatiedag ‘BRCA heb je niet alleen’ voor families met een erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker (BRCA1 en/of BRCA2). De publieksdag wordt voor de derde keer georganiseerd.

De dag is bedoeld voor patiënten, dragers met een erfelijke aanleg en hun familieleden uit heel (Noord) Nederland, die te maken hebben met deze aandoening.

De dag bestaat uit een aantal lezingen, patiëntervaringen en een informatiemarkt.

Lezingen

Acht deskundigen geven lezingen over verschillende onderwerpen waar iemand mee te maken kan krijgen die (mogelijk) een erfelijke aanleg heeft voor borst- en eierstokkanker.

Dit kan gaan om het erfelijkheidsonderzoek en de familie-consequenties, controles of preventieve operaties, borstreconstructie, eierstokverwijdering en de overgang, psychologische aspecten, behandeling van kanker en de mogelijkheden bij het afsluiten van verzekeringen.

Er is volop ruimte voor de bezoekers om vragen te stellen aan de diverse sprekers en om onderling ervaringen uit te wisselen.

Verder is er een zogeheten Show & Tell-sessie. Hierin kunnen bezoekers in gesprek gaan met vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Zij zijn bereid om het resultaat te laten zien.

Daarnaast is er een informatiemarkt.

Locatie en tijd

De publieksdag ‘BRCA heb je niet alleen’ vindt plaats in DOT Groningen, dat direct naast het UMCG is gelegen. De dag begint zaterdag 14 oktober vanaf 10.30 uur, de eerste lezing begint om 11.00 uur precies.

De toegang is gratis, aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Er is ruimte voor maximaal 220 bezoekers.

De dag is georganiseerd in samenwerking met Borstkankervereniging Nederland / Oncogen en Stichting Olijf.

Voor meer informatie en aanmelding: brcadag2017.umcg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden