Hanzehogeschool Groningen en Gemeente Groningen helpen werkzoekenden

Foto: De Redactie

De Gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen hebben afgesproken om gezamenlijk werkzoekenden te ondersteunen bij het vinden van een baan.

Studenten van de minoropleiding Werkcoach worden buddy van een werkzoekende. Hierin worden de studenten bijgestaan door ervaren werkcoaches van de Gemeente Groningen en door twee docenten van de Hanzehogeschool. Op jaarbasis gaat het om ongeveer dertig studenten.

In de praktijk

Studenten kunnen in de praktijk leren wat het betekent om een werkzoekende te ondersteunen in zijn zoektocht. De werkcoaches krijgen door deze regeling de gelegenheid om hun kennis en ervaring over te dragen en op te frissen. Wanneer ze willen kunnen ze ook aanschuiven bij onderwijsactiviteiten.

Vijfjarig samenwerkingsovereenkomst

Het afgelopen jaar is er geëxperimenteerd. Dat is zo goed bevallen dat beide partijen besloten de handtekening te zetten onder een vijfjarig samenwerkingsovereenkomst.

Namens gemeente Groningen deden dit Ronald de Jong, directeur Werk, en namens de Hanzehogeschool Groningen Michèle Garnier, dean van de Academie voor Sociale Studies.

Minor Werkcoach

De minor Werkcoach is een gezamenlijk product van het lectoraat Arbeidsparticipatie en de opleidingen Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening, Toegepaste Psychologie en Human Resource Management.

Het is tot dusver de enige minor in Nederland die studenten voorbereidt op het beroep van klantmanager bij de sociale dienst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden