Raadspartijen willen geen blanco cheque

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Wutsje

Een blanco cheque van 42 miljoen? Geen denken aan! Zo denken de Stadspartij, SP, CDA en Christen Unie in de gemeenteraad van Groningen over het verzoek van burgemeester en wethouders om woensdag akkoord te gaan met de financiering van 55 projecten die horen bij de binnenstadsvisie.

De partijen komen met een motie om de besluitvorming daarover stap voor stap te nemen. Ze willen een begroting van het college waarin de kosten van elk project worden genoemd. Daarnaast willen ze van elk project weten waarom ze uitgevoerd moeten worden.

Het gaat om 55 aanvullende projecten die lopen tot 2030. Het college heeft nu 22,5 miljoen beschikbaar en verwacht dat de totale kosten voor de binnenstad hiermee in totaal op 64,5 miljoen komt.

SP, Christen Unie, CDA en Stadspartij zijn bang straks voor voldongen feiten te worden geplaatst, bijvoorbeeld doordat gerealiseerde projecten dwingen tot vervolgprojecten. Stap voor stap moet de gemeenteraad op de rem kunnen trappen, temeer daar de hele herinrichting van de binnenstad tot 2030 loopt.

 

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen