CDA wil actie in de strijd tegen eenzaamheid

Foto: Publiek Domein

Donderdag 21 september begon de week van de eenzaamheid. Meer dan 38 procent van de Nederlanders heeft te maken met eenzaamheid. De 75-plussers zijn qua leeftijdsgroep het meest eenzaam (meer dan 10%).

Volgens het CDA gebeurt er nog onvoldoende in de gemeente Groningen om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. De partij wil weten hoeveel Groningers er eenzaam zijn en wat de gemeente doet om dit terug te dringen.

In de gemeente Rotterdam wordt succesvol beleid gevoerd om de eenzaamheid onder ouderen te beperken. De afgelopen jaren kregen ruim 8000 Rotterdamse 75-plussers bezoek van een vrijwilliger.

Fractievoorzitter René Bolle: ‘Wij zouden graag zien dat ook in Groningen gekeken wordt of er een soortgelijk actieprogramma gestart kan worden om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan’.

Om zicht te krijgen in het huidige beleid en de mogelijkheden voor een nieuw actieprogramma, heeft het CDA schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld.

De fractie wil onder meer weten of het college weet ‘hoeveel eenzame ouderen er in de stad zijn? en Hoe deze eenzaamheid wordt aangepakt?’
(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden