Bezoek Koning Willem-Alexander aan Groningen

Foto: ©RVD/Jeroen van der Meyde

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan Groningen.

De Koning heeft een delegatie van de Economic Board Groningen (EBG) ontmoet. De EBG heeft als doel bedrijvigheid en banen te stimuleren en creëren in Groningen en maakt onderdeel uit van het akkoord uit 2014 tussen de minister van Economische Zaken, de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), de provincie Groningen en de betrokken gemeenten om de gaswinningsproblematiek aan te pakken.

Initiatieven van EBG en obstakels bij het creëren van werkgelegenheid waar de EBG tegenaan loopt werden besproken. Een project waarbij de EBG betrokken is, is de testhal voor aardbevingsbestendig bouwen, de ‘BuildinG’ van de Hanzehogeschool op het Universiteitsterrein Zernike. De ‘Building’ werd een dag voor het bezoek van de Koning woensdag geopend. De Koning kreeg een toelichting en korte rondleiding door het gebouw.

Vervolgens heeft de Koning in de naastgelegen Energy Barn op het Universiteitsterrein Zernike in Groningen gesproken met een groep gedupeerden van de aardbevingen als gevolg van aardgaswinning.

Het gesprek met de gedupeerden van de aardbevingen is een vervolg op eerdere gesprekken in Dorkwerd in 2013, in Middelstum (2014), in Uithuizermeeden (2015) en in Leermens (2016).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden