Oud-student Noorderpoort genomineerd voor Gouden Kalf

Noorderpoort Kunst & Multimedia in Groningen.
Foto: Noorderpoort

Majd Mardo, oud-student van Noorderpoort Kunst & Multimedia, is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur Televisiedrama.

Deze nominatie heeft de jonge acteur gekregen voor One Night Stand XII – Jungle. In de categorie Beste Acteur Televisiedrama zijn ook Waldemar Torenstra, Guy Clemens en George Tobal genomineerd.

Versneld traject bij Noorderpoort

Majd Mardo heeft zijn studie bij Noorderpoort in een versneld traject doorlopen. Hij studeerde af in 2009. Majd hoorde destijds tot een zeer succesvolle lichting van Noorderpoort Kunst & Multimedia, waar ook Ferry Doedens, Roos Smit en Tim Douwsma deel van uit maakten.

Na zijn studie bij Noorderpoort ging Majd naar Maastricht om te studeren aan de Toneelacademie van de Limburgse hoofdstad.

Stichting Icarus

Majd richtte daar, samen met zijn klasgenoot, Stichting Icarus op. Zij geven theaterles aan uit huis geplaatste kinderen en jongvolwassenen en ze maken korte films waarin de kinderen hun grootste droom mogen naspelen. Daarnaast is Majd onder andere te zien geweest in verschillende theaterproducties, zoals The News, Polleke en A Postcard From Aleppo.

Op vrijdag 29 september worden de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht.

De Jungle van Calais

Majd Mardo is samen met George Tobal genomineerd voor de One Night Stand film Jungle. Jungle gaat over een jonge Syrische vluchteling in het beruchte vluchtelingenkamp ‘Jungle’ in Calais. In het kamp wordt hij vrienden met een cynische tentgenoot. ’s Nachts doen de twee vluchtelingen er alles aan om naar het ‘Beloofde Land’ te vluchten.

Filmproject One Night Stand

Er zijn zes nieuwe Nederlandse korte films gemaakt onder de vlag van One Night Stand. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland en wordt gepresenteerd door NTR, BNNVARA en VPRO. Deze twaalfde reeks gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival op zondag 24 september.

De film Jungle met oud-Noorderpoortstudent Majd Mardo, wordt op vrijdag 10 november rond 22.30 uur uitgezonden op NPO 3.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden