VN-klimaatcentrum naar Groningen en Rotterdam

Foto: Google Maps

Een nieuw centrum voor klimaatvraagstukken van de Verenigde Naties wordt in twee Nederlandse steden gevestigd: Groningen en Rotterdam.

Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag bekendgemaakt. Deze steden hebben samen het overtuigendste plan op tafel gelegd en zetten zichzelf volgens haar op deze manier “wereldwijd goed op de kaart”, zegt staatssecretaris Dijksma.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat het kenniscentrum, dat Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA) gaat heten, naar Nederland zou komen. Ook Japan is bij de oprichting van het centrum betrokken.

De bedoeling van het centrum is om bedrijven, overheden en andere instanties bij elkaar te brengen en kennis te delen over de aanpak van klimaatproblemen. Het VN-kenniscentrum voor klimaatadaptatie (GCECA) krijgt zo’n twintig medewerkers.

In Groningen wordt er plek gemaakt in de Energy Academy Europe, een futuristisch uitziend kantoorgebouw dat is uitgerust met allerlei snufjes op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Rotterdam bouwt een klimaatneutraal drijvend kantoor voor het kenniscentrum.

Naast Groningen en Rotterdam waren nog zes steden in de race.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden