Gratis cursus ‘Digisterk(er)’ op meerdere locaties

Foto: Groninger Forum

Het Groninger Forum en de gemeente Groningen bieden de gratis cursus ‘Digisterk(er)’ aan op meerdere locaties in de stad Groningen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid.

Meer en meer verloopt de communicatie met de overheid via het internet. Overal moeten tegenwoordig online formulieren voor worden ingevuld. Deze gratis cursus ‘Digisterk(er)’ is bedoeld voor mensen die dat lastig vinden, maar het wel graag zelf willen doen.

Deelnemers leren in deze cursus stap voor stap hoe handig en veilig informatie te vinden is en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde.

Ook krijgt de cursist te zien wat de overheid al over hem of haar weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW.

Vier bijeenkomsten

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. De cursus is gratis en is bedoeld voor iedereen die zelf zijn zaken met de overheid digitaal wil regelen. Voor deze cursus is het wel nodig dat de cursist enige ervaring heeft met computers en internet.

Cursuslocaties

  • Dinsdag 26 september van 19.00 uur tot 21.00 uur: Groninger Forum bibliotheek, locatie Beijum aan de Ypemaheerd 42, Groningen;
  • Dinsdag 31 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur: Groninger Forum bibliotheek, locatie Lewenborg, Kajuit 4, Groningen;
  • Woensdag 22 november van 10.00 uur tot 12.00 uur: Groninger Forum bibliotheek, locatie Selwerd, Eikenlaan 288/8, Groningen.

De cursussen zijn gratis, maar er moet wel een (toegangs)kaart worden besteld.

Dit kan online via www.groningerforum.nl/digisterker of door een e-mail te sturen naar: [email protected] onder vermelding van cursusdatum, naam en telefoonnummer.

De cursussen worden aangeboden door het Groninger Forum in samenwerking met de gemeente Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden