Sloop roze pand Grote Markt start vandaag

Foto: De Redactie

Vandaag, maandag 18 september start de sloop van het roze pand op de hoek Grote Markt-Poelestraat. Zo wordt ruimte gemaakt voor de nieuwbouw van Merckt.

Eerens sloopwerken bv. zal de werkzaamheden uitvoeren. Naar verwachting zal de gehele sloop zes weken in beslag nemen, meldt Groningen Vernieuwt.

Bij de sloop zal alles in het werk gesteld worden om de overlast van bijvoorbeeld geluid en stof tot een minimum te beperken.

Zo wordt het beton zoveel mogelijk geknipt in plaats van het gebruik van sloophamers. Stofoverlast wordt sterk teruggebracht, omdat de slopers werken met waterkanonnen en brandslangen om het stuiven tegen te gaan.

Sloopwijze

Het gebouw wordt van bovenaf met minikranen verdieping voor verdieping gesloopt. Deze werkwijze voorkomt trillingen en oncontroleerbare situaties. De sloop van een verdieping neemt ongeveer een week in beslag.

Voor het pand is een dik zandpakket gestort en worden er driehoog zeecontainers geplaatst naast het pand. Het puin valt in het zand en achter de zeecontainers. Zo wordt het lawaai gedempt.

Er word gewerkt van 07.00 uur tot maximaal 19.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden