Fotoserie: Airport Night Run bracht 2.300 lopers bijzondere ervaring

Het bijzonder nachtelijk hardloopevenement, met lampjes op het hoofd in het donker, de start in de bossen van de Vossenbergen, het parcours met onderweg entertainment en lichteffecten en over de landingsbaan van Groningen Airport was een bijzonder unieke belevenis tijdens de eerste editie van de Mobility Service Airport Night Run.

De meer dan 2.300 lopers hebben op unieke wijze Groningen Airport Eelde en het nabijgelegen terrein ontdekt. De finish was bij de terminal waar bezoekers doorgaans vertrekken of aankomen. Na afloop was een afterparty met een groot podium waar een DJ en band elkaar afwisselden. De unieke avondloop kreeg na afloop veel lovende reacties van de deelnemers.

De Night Run draaide om geen tijdsregistratie, avontuur en genieten. Als de eerste startnummers bij de incheckbalies van Groningen Airport Eelde worden klaargelegd zijn de lopers in gedachte al lang en breed klaar voor de start.

Deelnemers vertrokken in vier waves waar steeds een korte pauze tussen zit. De eerste wave startte om 21.30 met een gezellige warming-up, een dj: ‘Handen in de lucht, met elkaar springen, bukken en gezamenlijk omhoog komen’.

Pieter Boutsma, commercieel manager van Mobility Service Nederland, verzorgde in het naastgelegen Vosbergen het eerste startschot. “Wij zijn als hoofdsponsor al vanaf het begin betrokken. Een innovatief evenement waar alle draait om de beleving. Geweldig om al die lopers met een highlight op te zien.”

Elske Dijkstra, namens Golazo Noord Nederland verantwoordelijk voor de organisatie, ziet maanden aan voorbereiding tot een succesvol evenement leiden: “Meer dan 2.300 lopers, wat een opkomst en dat voor een eerste editie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe concepten om de loper steeds weer te verrassen. Dit evenement past daar precies in. Al die vrolijke gezichten, daar doen we het voor.”

De deelnemers konden tijdens het parcours van tien kilometer kiezen om onderweg een kortere route te nemen. “Handig en fijn, want zo kan ik toch meedoen en mis ik niets” zegt een enthousiaste deelnemer die bij de tweede splitsing op de landingsbaan snel doorrent richting de finish bij de terminal van de luchthaven. Op de achtergrond klinkt opzwepende muziek die lopers regelmatig de handen in de lucht laat doen.

Aangekomen bij de finish wacht een unieke herinnering. Alle deelnemers krijgen een gethematiseerd bagagelabel. Daarna is het tijd voor de afterparty. Op een groot podium van RTV Drenthe draait een DJ en de sfeer zit er direct goed in. Terwijl deelnemers binnendruppelen en nog nagenieten van de run krijgt de speaker de handen in de lucht. “Het was genieten. Het tijdstip, de locatie, de sfeer, de aankleding. Volgend jaar weer zeker weten!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden