Rechtszaak tegen NAM begonnen

Foto: Novum

Vandaag, maandag 8 juni, dient de rechtzaak tussen de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (Stichting WAG) en een twaalftal woningcorporaties en de NAM voor de rechtbank in Assen.

De corporaties en de Stichting WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) willen dat de NAM de waardedaling van de huizen direct compenseert, de NAM stelt dat als er sprake is van schade in de vorm van waardevermindering deze pas vergoed wordt bij verkoop van de woning.

De Stichting WAG en de woningcorporaties eisen in deze rechtszaken geen geldbedragen als schadevergoeding, maar vragen de rechtbank de NAM als aansprakelijke partij te veroordelen tot vergoeding van schade. De precieze omvang van de schade dient  in afzonderlijke procedures vastgesteld te worden, meldt de rechtbank Noord-Nederland.

De zaak wordt behandeld door drie rechters en een griffier die normaal verbonden zijn aan de Rechtbank Overijssel. Zij zullen uitsluitend voor deze beide zaken fungeren als rechters van de Rechtbank Noord-Nederland. Hiervoor is gekozen omdat in deze zaken verschillende medewerkers van de Rechtbank Noord-Nederland woonachtig zijn in het bevingsgebied en dus zelf belanghebbende zijn.

RTV Noord doet live verslag doen van de behandeling van deze zaak op dit moment.

Het is niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak doet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden