Teddy Bear Hospital in UMCG

Foto: Publiek Domein

De International Federation of Medical Students Associations (IFMSA) organiseert in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) van dinsdag 9 juni tot en met vrijdag 12 juni het Teddy Bear Hospital.

Doel van het Teddy Bear Hospital
Het doel van het Teddy Bear Hospital is de angst voor dokters en ziek-zijn weg te nemen bij kinderen. De kinderen maken spelenderwijs kennnis met het ziekenhuis door hun ‘zieke’ knuffel beter te maken. Kinderen weten vaak niet wat ze te wachten staat, meldt het UMCG. ​Dokters in witte jassen, enge spuiten of gips?

Rollenspel
Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel, waarbij bijna 700 kleuters van verschillende basisscholen hun eigen teddybeer of andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Een van de patio’s van het UMCG is omgebouwd tot een klein ziekenhuis met wachtkamers, spreek- en behandelkamers.

Studenten geneeskunde van het UMCG spelen de rol van dokter en de knuffels die van patiënt. De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter. Zelf hoeven de kinderen geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Ze worden door de dokters gevraagd te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een ‘operatie’.

Berenapotheek
Farmaciestudenten runnen een Berenapotheek. De kinderen kunnen ‘medicijnen’ (snoeppilletjes en limonadedrankjes) voor hun knuffel ophalen met een recept dat ze van de dokter hebben gekregen.

De studenten Geneeskunde die het Teddy Bear Hospital, de 150 knuffeldokters, hebben zelf ook iets aan het project door hun communicatieve vaardigheden te trainen met kinderen.

IFMSA
Het Teddy Bear Hospital wordt voor de elfde keer in het UMCG georganiseerd door de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), een internationale organisatie van medische studenten, waar IFMSA-Groningen deel van uitmaakt. Het project is naast Groningen ook in andere steden en landen een succes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden