Fotoserie: Eerste succesvolle Groninger Museumnacht druk bezocht

De eerste Groninger Museumnacht was een groot succes en helemaal uitverkocht. Afgelopen zaterdagavond openden de vijf Groninger Musea, Het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het GRID Grafisch Museum, het Stripmuseum en het Universiteitsmuseum hun deuren.

De 2500 beschikbare kaarten raakten aan het begin van de avond snel uitverkocht. Samen met de uitgifte van een aantal vrijkaarten bezochten uiteindelijk ruim 3100 mensen de Groninger Museumnacht. De vijf musea waren tot 01.00 uur in de nacht open en brachten een uitgebreid aanbod aan muziek, lezingen, dans, demonstraties, expedities, workshops, tentoonstellingen en meer. Ook de rondvaartboten, die bezoekers van museum naar museum vervoerden, vielen in de smaak

Het was een groot succes dat naar meer smaakt, meldt Marketing Groningen.

Bezoekers ontvingen een polsbandje voor vijf euro dat toegang gaf tot de vijf musea. Onder de bezoekers waren ook veel jonge en internationale gasten.

Bij het Groninger Museum stonden ze in rijen te wachten voor de deur.

 

 

 

 

 

 

Hier kwamen mensen onder meer af op het optreden van Nina Hagen, werden kunstenaars Maarten Baas en Gabriel Lester geïnterviewd bij Kunstspot.

Ook was er Silent Disco, een demonstratie Japanse Thee Ceremonie, een optreden van Orange Skyline en rondleidingen. In alle hoekenvan het museum was wat te doen.

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum speelde Vera’s Charm in de motorenhal vol en de conservatoren van Koffie, vers(ch) gebrand! bleven praten over de jaren ’50. Museumschip de Emma verzorgde romantische tochten door de Groningse diepen.

Voor het Nederlands Stripmuseum opende Spiderman de avond, waarna Michael Minneboo een lezing gaf over ‘Mijn vriend Spiderman’. Daarnaast signeerde Jan-Willem Spakman zijn stripboek en gaf hij workshops striptekenen.

In het GRID Grafisch museum draaide de riso op volle toeren en kon men aan de slag met drukpersen terwijl het Altokwartet voor de muzikale omlijsting zorgde.

In het Universiteitsmuseum draaide alles om healthy ageing met de expo Gelukkig Gezond en gezonde smoothies. Singer-songwriter Eva Waterbolk bracht iedereen in vervoering in de bovenzaal.

De organisatie is na deze succesvolle eerste editie zeker van plan hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De invulling, eventuele uitbreiding en bredere samenwerkingsverbanden worden in de plannen meegenomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden