Groningen Airport Eelde onvangt financiële bijdrage

Foto: Google Maps

De stuurgroep van Regio Groningen-Assen heeft besloten om Groningen Airport Eelde (GAE) een financiële bijdrage van 2,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van nieuwe aanvliegroutes te verlenen.

Het regionale belang van de plannen voor het uitbreiden van de routes is groot. Door de uitbreiding van het aantal verbindingen verbetert de economische positie van de regio, maar ook van de luchthaven, meldde Regio Groningen-Assen vrijdag.

De luchthaven kan een bijdrage leveren aan een goed vestigingsklimaat en de economische ontwikkeling in deze regio en Noord-Nederland.

Het ontwikkelen van het economische kerngebied Groningen-Assen is een speerpunt in de geactualiseerde Regiovisie ‘Veranderende Context, blijvend perspectief’. Groningen Airport Eelde is in de Regiovisie benoemd als economische toplocatie.

Financiële bijdrage

De aandeelhouders van GAE willen de financiële bijdrage gebruiken om de luchthaven te ontwikkelen tot ‘Internationale toegangspoort van het Noorden’. Het verzoek aan Regio Groningen-Assen betreft een bijdrage van 2,5 miljoen euro aan het routeontwikkelingsfonds ter ondersteuning van nieuwe verbindingen die de bereikbaarheid van de regio en daarmee het vestigingsklimaat verder zullen versterken.

Een routeontwikkelingsfonds is een beproefd middel om de aanloop- en marketingkosten van in aanvang onrendabele vluchten van nieuwe luchtvaartmaatschappijen te compenseren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden