50 Jaar Sportcentrum RUG en Hanze

Foto: Google Maps

Het (ACLO)Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen bestaat 50 jaar. Van zaterdag 9 tot en met 15 september 2017 wordt dit gouden lustrum gevierd onder het motto “50 years on the move”.

Sinds 1967 weten vijftig jaar later duizenden studenten en medewerkers van de RUG en de Hanzehogeschool door de week en in het weekend het Sportcentrum op de Zernike Campus te vinden.

Jubileumprogramma

Het jubileumprogramma van het Sportcentrum biedt op zaterdag 9 september de Dames Volleybalinterland Nederland – Duitsland. Op 13,20 en 27 september zijn er drie Studium Generale-lezingen over Johan Cruijff, Usain Bolt en Michael Jordan. Donderdag 14 september is er een spectaculaire drakenbootrace.

Vrijdag 15 september is de eerste Campus Trail. Tijdens dit nieuwe, sportieve event kan de 4 mijl gerend worden over de Campus. De route gaat onder meer dwars door de gebouwen zoals de Linnaeusborg, de Energy Academy Europe en het Willem Alexander Sportcentrum.

Aanmelden kan via: campus.groningen.nl/events/campus-trail

Verder verschijnt komende week ter gelegenheid van het jubileum de magazine ‘Sportcentrum Illustrated’, met een vette knipoog naar het bekende Amerikaanse sportblad, meldt de RUG.

In het magazine staan naast beeldende overzichten van de hoogte- en dieptepunten en interviews met topsporters en huidige studenten het magazine ook bijdragen van verschillende bekende Groningers, onder wie RUG Rector Magnificus Elmer Sterken (basketbal) en bestuurder Paul van der Wijk van de Hanzehogeschool (volleybal).

Voor meer informatie over het jubileumprogramma: sportcentrum50jaar.nl/programma

(Bron: RUG.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden