Opening “Special Cruyff Court”: Sport- en beweegplein Beatrixoord

Foto: Google Maps

Vrijdag 5 juni neemt UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord een sport- en beweegplein in gebruik met daarin opgenomen een Special Cruyff Court.

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, opent het sport- en beweegplein, meldt het UMCG.

Ook wordt de winnaar van ‘het Beste Beweegspel’ bekend gemaakt. Hiervoor hebben kinderen van basis- en middelbare scholen en van sportverenigingen initiatieven ontwikkeld die kinderen met een motorische beperking in beweging blijven houden.

Special Cruyff Court sport- en beweegplein
Een sport- en beweegplein met Special Cruyff Court is een veldje dat is aangepast aan de behoeften en wensen van kinderen en volwassenen met een handicap. Patiënten, leerlingen van het Speciaal Onderwijs en sportgroepen kunnen nu ook in de buitenlucht sporten en bewegen; tot nu toe maakten zij bij hun revalidatie gebruik van de sporthal, zwembad en fitness. Plein en Court hebben ook een sociale functie en staan open voor volwassenen en kinderen uit de buurt.

Het Beste Beweegspel
Het UMCG Centrum voor Revalidatie en het Center of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool doen samen onderzoek naar: “Wat hebben kinderen met een motorische beperking nodig om in beweging te blijven?”  Met de gedachte ‘Wie weten beter wat hen beweegt dan kinderen zelf?’ zijn kinderen van basis- en middelbare scholen en van sportverenigingen uitgedaagd het Beste Beweegspel te bedenken.

Ruim veertig teams zijn de uitdaging aangegaan. Vijftien teams zijn geselecteerd bij voorrondes en zij presenteren vrijdag 5 juni hun Beste Beweegspel presenteren. Hans Nijland maakt namens de jury het winnende team bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden