Heijmans verduurzaamt bijna duizend woningen voor Lefier

West-Indische kade in Groningen.
Foto: Communicatie Heijmans

Heymans gaat de komende twee jaar bijna 1.000 woningen renoveren in opdracht van woningcorporatie Lefier uit Groningen.

Het doel daarmee is het verbeteren van het wooncomfort en het energiezuiniger maken van de woningen.

“Lefier pakt aan!”

De corporatie investeert ruim 20 miljoen euro in de woningen als onderdeel van het programma “Lefier pakt aan!”. De investeringen maken deel uit van de 1 miljard euro die Lefier de komende 10 jaar in haar woningbezit investeert.

“Normaliter verduurzamen we de woningen tot nul-op-de-meter”, stelt directeur vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier. “Bij deze woningen is dat vaak technisch nog niet mogelijk doordat het veelal hoogbouw is maar waar de woningen nu wel aangepakt moeten worden. Heijmans heeft de opdracht gekregen op basis van hun kennis en kwaliteit vanuit eerdere renovatieprojecten en hun goede bewonerscommunicatie.”

Duurzame en energiezuinige renovatie

Ramon van Zijderveld, directeur renovatie en onderhoud van Heijmans: “Recent hebben we een overeenkomst gesloten voor de verduurzaming van 312 appartementen aan de West-Indisch kade in Groningen”.

De start van de werkzaamheden staan gepland voor eind september. In de wijk Paddepoel in Groningen worden al 216 appartementen gerenoveerd.

Het eerste project uit de samenwerking, 184 appartementen in de Castorstraat in Groningen, is inmiddels naar volle tevredenheid van de bewoners opgeleverd.

Begin volgend jaar worden 94 woningen in Emmen aangepakt. Daarnaast worden er nog ongeveer 200 woningen in de stad Groningen aangepakt.

Van Zijderveld van Heijmans denkt “het renoveren van de 1.000 woningen binnen twee jaar te kunnen afronden.“

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden