Burgercomité Haren is petitie gestart tegen herindeling met Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Wutsje

Burgercomité Haren en Het Burgerinitiatief Noordelijke Hondsrug (HBNH) zijn samen een petitie ‘Haren niet bij de stad Groningen’ gestart.

Inwoners en de gemeenteraad Haren zijn tegen de herindeling met de gemeente Groningen.

De Tweede Kamer wordt in de petitie verzocht om niet in te stemmen met de herindeling van de gemeente Haren met Groningen. Volgens de petitie is, als Haren moet opschalen tot een grotere gemeente, een samengaan met de gemeente Tynaarlo de beste oplossing.

Haren en Tynaarlo zijn samen verantwoordelijk voor de ‘groene long’, het landelijke gebied tussen Groningen en Assen, volgens de petitie.

De petitie kan met ingang van vandaag, vrijdag 1 september getekend worden. Ook gaan de komende weken handtekeningenlijsten rond.

De verwachting is dat de Tweede Kamer het wetsvoorstel voor de herindeling in het najaar gaat behandelen.

Film over Haren

De gemeente Haren heeft vrijdagochtend een video gepubliceerd om Den Haag visueel kennis te laten maken met de gemeente en Den Haag te overtuigen van een zelfstandig Haren.

Er is een nieuwe film gemaakt over de gemeente Haren met als belangrijkste boodschap “Haren wil geen gedwongen fusie met de stad Groningen” en ook is er een boek in de maak met dezelfde boodschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen