Recordbedrag voor Groningen Swim Challenge

Foto: You Tube/Beeldcitaat {RTVOOG}

De vierde editie van de Groningen Swim Challenge heeft zaterdag 26 augustus het voorlopige recordbedrag 140.000 euro opgeleverd voor het goede doel het UMCG Kanker Researchfonds. De opbrengst werd gepresenteerd door Arjen Robben, ambassadeur van de Stichting Groningen Swim Challenge.

Honderdtwintig zwemmers en evenzoveel vrijwilligers begonnen de dag om 5.30 uur in Zoutkamp en eindigde rond de klok van 20.00 uur in de Oosterhaven in Groningen. Teams zwommen in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen, ruim honderd zwemmers anderhalve kilometer door de gracht én vond de eerste Kids Swim ooit plaats. Ook de vader van Arjen Robben, Hans, deed voor de tweede keer mee aan de Swim Challenge.

Daarnaast organiseerden scholen, verenigingen en zwembaden in de afgelopen maanden onder de noemer ‘Heel Groningen Zwemt!’ tal van acties door de gehele provincie. Naar schatting vierduizend kinderen kwamen in beweging voor de Stichting Groningen Swim Challenge.

Recordopbrengst

Al deze evenementen stonden in het teken van de zwemsport en geld inzamelen voor het goede doel, het UMCG Kanker Researchfonds. Het fonds dat hoogwaardig en fundamenteel kankeronderzoek in de stad Groningen mogelijk maakt. Het voorlopige recordbedrag kan verder oplopen doordat in de maand september nog een aantal activiteiten plaatsvinden.

Doneren kan nog tot eind september via de website groningswimchallenge.nl Daarna wordt het definitieve bedrag overhandigd en start de voorbereiding voor 2018.

(Bron: www.groningenswimchallenge.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden