Start graafwerkzaamheden Esperanto-kruising

Foto: You Tube/Beeldcitaat {bouwwebcam.nl_live stream Esperantokruising}

Combinatie Herepoort is gisteren omstreeks 18.00 uur begonnen met het uitgraven van de noordelijke Esperantotunnel en van de bouwput ten zuiden van de zuidelijke ringweg. In deze bouwput komen kabels en rioleringsbuizen te liggen.

Monteren tunnelelementen Esperantotunnel

Maandagochtend 7 augustus begint het transport van de betonnen tunneldelen voor de Esperantotunnel. De verwachting is dat de eerste tunneldelen rond 9.00 uur arriveren.

De tunneldelen worden één voor één per vrachtwagen aangevoerd en wegen ongeveer 40.000 kg per stuk, meldt Aanpak Ring Zuid. Ze staan klaar bij Rusthoven in de Finse Haven aan de Bornholmstraat. Op de bouwplaats hijst een grote kraan de delen vervolgens op hun plek. In totaal worden er 18 van deze enorme tunneldelen geplaatst.

De aanrijroute van het vrachtverkeer gaat over de Sontweg en de Europaweg en dan via een (tijdelijke) doorsteek naar de parallelweg van de Europaweg. Daarna gaat de route over de Meeuwerderbaan en Esperantostraat naar de bouwlocatie.

Het monteren van de tunnelelementen is naar verwachting rond 02.00 uur in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 augustus klaar.

Plaatsen van de kabelkoker aan de zuidzijde van de N7

Rond diezelfde tijd, 2.00 uur in de nacht, start het plaatsen van de betonnen elementen voor de kabelkoker die langs de verdiepte ligging komt te liggen. Ook dit zijn grote betonnen elementen die met een kraan op hun plek worden gehesen. Deze elementen zijn iets minder zwaar maar nog altijd zo’n 32.000 kg per stuk.

Naar verwachting duurt dit tot woensdagmorgen 9 augustus.

Inmiddels is gestart met het afgraven van de grond en met het slopen van de kademuur en de duiker. De sloop gaat naar verwachting door tot maandag eind van de middag/begin van de avond.

De werkzaamheden bij de Helperzoomtunnel liggen op schema.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden