Inloopspreekuur voor reisvaccinaties

Foto: GGD Groningen

GGD Groningen houdt vanaf dinsdag 2 juni tot en met dinsdag 7 juli elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur een inloopspreekuur voor reizigers.

Bezoekers kunnen tijdens het inloopspreekuur dan vaccinaties en gezondheidsadvies krijgen zodat ze met de juiste bescherming op vakantie gaan.

Het spreekuur is niet alleen bedoeld voor mensen die naar Kroatië, Marokko, Roemenië, Egypte of Turkije gaan. Ook personen die last minute een verre reis gaan maken, kunnen er terecht. Reizigers hoeven geen afspraak te maken voor dit inloopspreekuur.

Onbeschermd
Veel mensen gaan onvoldoende beschermd op vakantie. Vaak is niet bekend dat voor bestemmingen dichtbij huis, zoals Kroatië, Marokko, Roemenië, Egypte of Turkije, vaccinaties worden aanbevolen. In deze landen kunnen reizigers namelijk vrij gemakkelijk hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen. Een infectie ontstaat vaak ongemerkt via voedsel en drinkwater.

Zinvol
Daarnaast leeft het idee dat het zo kort voor vertrek, én voor een korte reis, niet zinvol is om vaccinaties te halen. Veel vaccinaties kunnen echter één dag voor vertrek nog gegeven worden voor vakanties dichtbij huis.

Reisadvies
Tijdens de inloopspreekuren kunnen reizigers bij GGD Groningen terecht voor alle verplichte en aanbevolen inentingen. Naast de inentingen geeft GGD Groningen ook deskundig advies. Dit is actueel afgestemd op de bestemming en persoonlijke situatie van de reiziger. Houd u er wel rekening mee dat de wachttijden kunnen gaan oplopen, meldt GGD Groningen.

Het spreekuur vindt elke dinsdag plaats van 13.30 uur tot 15.00 uur aan het Hanzeplein 120 in Groningen.

Voor meer informatie: ggd.groningen.nl/reisvaccinaties

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden