Nieuwe opleiding Programmeren voor professionals bij de Hanzehogeschool Groningen

Foto: Publiek Domein

Na de zomer start IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, een nieuwe opleiding Programmeren voor proffesionals.

Het is een unieke opleiding voor iedereen die aan de slag wil als IT-ontwikkelaar of meer praktijkervaring wil opdoen op het gebied van programmeren.

Deelnemers worden in tien maanden (één ochtend per week) opgeleid tot junior (Java) programmeur.

De hogeschool speelt hiermee in op de grote vraag naar hoogopgeleide ICT’ers in de regio. In Noord-Nederland zijn bedrijven en organisaties hard op zoek naar developers.

De snelle digitale ontwikkeling vraagt om nieuwe vaardigheden. Alles is online en met nieuwe technologieën en vakgebieden zoals cyber security, Internet of Things en Data Science moeten bedrijven en overheden steeds verder digitaliseren.

De IT Academy heeft in samenwerking met de docenten van het Instituut voor Communicatie, Media & IT deze opleiding ontwikkeld. Dezelfde docenten gaan tijdens de colleges in op drie facetten, te weten: het basis programmeren, geavanceerd programmeren en front-end development.

Java

Tijdens het programma leren de deelnemers zelfstandig een (mobiele) applicatie te ontwikkelen in de programmeertaal Java. Deelnemers kunnen na afloop uit de voeten met SQL, CSS en HTML, meebouwen aan complexe programma’s zoals games, embedded software, applicaties voor internet en mobiele apparaten en analyseren, ontwerpen, plannen en vooral het realiseren van softwareoplossingen.

De leergang Programmeren start op 22 september. Informatie en inschrijven kan via www.itacademy.nl/opleidingen/leergang-programmeren.

IT Academy Noord-Nederland

IT Academy Noord-Nederland is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en genomineerd als ICT-Opleider van 2017 door het ICT-vakblad Computable.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen