Nieuwe website huisvesting buitenlandse studenten

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Een nieuwe Engelstalige website athomeingroningen.com, gericht op jongeren die overwegen om in Groningen te gaan studeren en werken is sinds dinsdag online.

Op vragen als ‘Hoe vind ik een kamer in Groningen? Welke regels zijn er? Hoe zit een Nederlands verhuurcontract in elkaar?’ wordt antwoord gegeven op de nieuwe website. Naast digitale informatie helpt een team van internationale studenten hun aankomende collega’s ook telefonisch en fysiek aan informatie via een speciale servicedesk.

Samenwerking

Internationale studenten hebben de afgelopen maanden in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Stichting Studenten Huisvesting (SSH), het International Welcome Center North (IWCN), Marketing Groningen en de gemeente Groningen de website opgezet.

Efficiënter

De nieuwe website bundelt de informatie op het gebied van huisvesting en moet de samenwerkende organisaties betere ingangen bieden om de dienstverlening naar de buitenlandse studenten en kenniswerkers te optimaliseren. Bovendien wil de nieuwe website uitstralen: Welcome to the City of Talent!

In de komende maanden worden nieuwe functionaliteiten voor de website ontwikkeld.

Vier pijlers welkomstbeleid

Het welkomstbeleid dat door de gezamenlijke partners hebben opgesteld, kent 4 pijlers:

  • Coming to: stimuleren van internationale instroom
  • Settling in: zo soepel mogelijke overstap vanuit het buitenland naar Groningen
  • Living in: stimuleren van bedrijven, overheid en instellingen om zich meer te richten op de leef- en werkbehoeftes van internationals.
  • Keeping in touch: inzetten van internationals als ambassadeurs van Groningen in het buitenland.

Het welkomstbeleid voor internationals is ontwikkeld door Het Akkoord van Groningen en concentreert zich op de thema’s huisvesting, arbeidsmarkt, city life en communicatie. Het welkomstbeleid werd afgelopen week door Europa gewaardeerd met het URBACT good practice city label.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden